Vacatures

Samen maken we het landelijk gebied in Oost-Nederland nog mooier!

 

Team Pratensis zoekt op korte termijn een nieuwe collega

Ben jij een ambitieuze starter die wil groeien of een ervaren ondersteuner die de zaken binnen een project of proces goed organiseert?

Wij zijn op zoek naar een projectmedewerker (0,8 fte) die onder meer als projectsecretaris voor Natura 2000-gebiedsprocessen aan de slag gaat.

 

 

Wie wij zijn
Wij zijn Pratensis, adviseurs landelijk gebied en wij hebben leuk werk! Ons team van bevlogen adviseurs voert vanuit Almelo projecten en processen uit voor het landelijk gebied in Oost-Nederland. Wij werken op het snijvlak van beleid & praktijk en van gebied & bedrijf. Daarbij komen alle onderwerpen aan bod: landbouw, natuur, water, klimaat, cultuurhistorie, etc. Of het nu gaat om vrijwillige kavelruil, een complex gebiedsproces, natuurinclusieve landbouw of een erfontwikkeling, wij zien het als een uitdaging om er – met draagvlak onder betrokkenen – een succes van te maken. Ontwikkelen, uitvoeren en communiceren staan centraal in ons werk. Daar zijn wij goed in, dat doen wij graag.

 

Werkzaamheden

Als projectsecretaris geef je algemene ondersteuning bij enkele Natura 2000 gebiedsprocessen (verslaglegging, plannen overleggen, bewaken acties, beheer projectdossier), maar voer je ook diverse inhoudelijke werkzaamheden uit en ga je met enige regelmaat op veldbezoek.
Daarnaast werk je mee aan andere projecten binnen Pratensis. Denk daarbij aan het (mee-)opstellen van bedrijfsplannen of projectplannen, het coördineren van kavelruilprojecten en praktijknetwerken van agrarische bedrijven of het voeren van keukentafelgesprekken.

 

 

Gevraagde kwaliteiten

  • Nauwgezet
  • Pro-actief
  • Communicatief vaardig (woord en schrift)
  • Teamplayer
  • Leergierig
  • Affiniteit met landbouw en natuur
  • Ervaring met integrale gebiedsprocessen is een pré

 

Wat mag je van ons verwachten
We bieden een goed salaris inclusief een eindejaarsbonus, ruimte voor doorontwikkeling, een laptop & telefoon maar bovenal leuke collega’s, een informele werksfeer met regelmatig teamuitjes.

 

Wat verwachten we van jou?
Qua functie-eisen zoeken we jou als je minimaal een relevante HBO-opleiding hebt en affiniteit met de verschillende thema’s in landelijk gebied. Voor onze doorontwikkeling is het een pre als je het leuk vindt om actief een netwerk te onderhouden. Zowel als je een ervaren projectsecretaris of een ambitieuze starter bent nodigen we jou uit te reageren. Van harte welkom!

 

Spreekt bovenstaande je aan?
Stuur dan een mail met een korte motivatie en je CV naar info@pratensis.nl. Heb je nog vragen? Bel of app met Gerko Hopster via 06-42406666.